Jeugd verliest ondanks sterk spel
1 april 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Noveas A1

Deze zaterdag vloot scheidsrechter Jan de Boer even voor 10 uur het start sein voor de derby tegen Noveas uit Steenwijk. Noveas nam meteen het initiatief maar Sylvia van Kampen, die samen met Saskia van Munster, Kasper Joling en Max Stoevelaar de eerste aanval op zich namen, kon toch als eerste scoren. Binnen 5 minuten viel het tweede schot van Sylvia ook door de mand en namen Martijn Schrijver, Emy Otten, Yvonne van Kampen en Wybren Kuperus de aanval over. MV kon daarna echter in de aanval de bal even niet in de buurt van de korf krijgen en dus kon Noveas terug komen tot 2-2. Na weer van vak te hebben gewisseld kon Saskia opnieuw MV op voorsprong brengen en met een mooie doorloopbal kon Sylvia de voorsprong uitbreiden naar 4-2. Vrij snel daarna kon Emy, ook met een doorloopbal, de stand alweer op 5-2 zetten maar kon Noveas ook weer terug komen naar 5-3. Saskia kon vervolgens met een afstand schot 6-3 aantekenen. Daarna werd het rustig in het MV kamp en kon Noveas terug komen tot 6-5 voordat we de rust in gingen.

In de rust werden Emy Otten en Martijn Schrijver vervangen door Mariska Koning en Wessel Greveling om zo dat vak wat beter te laten draaien. Dit leek eerst goed uit te pakken doordat Mariska al snel 7-5 op het scorebord kon laten zetten. Daarna viel bij MV om een of andere reden de bal niet meer lekker in de korf en was het vooral Noveas die kon scoren. Hierdoor kwam Noveas terug tot 7-7 en kon daarna uitlopen naar 7-8. Wat volgde was een enorme inzet en druk vanuit MV om terug te komen. De combinaties volgen elkaar in hoog tempo op maar helaas viel de bal telkens net niet door de korf. Met enige moeite kon Wessel uiteindelijk tot nog weer op gelijke hoogte komen : 8-8 maar ondanks opnieuw de druk hoog te houden en aanval na aanval uit te voeren kon Noveas toch als enige scoren en werd hierdoor de eind stand 8-10.

Even dacht ik dat er een 1 April grap was uitgehaald en dat men folie over de korf had spannen waardoor MV niet kon scoren maar dat was toch niet het geval. Wat het wel was? Geen idee. Wel was het duidelijk dat MV geen gelukkige hand had in deze wedstrijd. MV was duidelijk de betere ploeg maar ging na al die kansen de hoop verliezen en kleine foutjes maken waardoor Noveas kon toeslaan. MV was dus wel de sterkere ploeg maar moest toch toestaan dat Noveas met de punten terug naar Steenwijk terug kon afreizen.

Eindstand: 8-10