MV 1 behaalt ruime overwinning op Kinea
10 januari 2016 - Norbert Baas
Kinea 4 - Moedig Voorwaarts 1

Na een wedstrijdloze periode van vijf weken en geen fysieke training in de laatste drie weken speelde MV een uitwedstrijd tegen Kinea 4.
De selectie van MV kreeg voor de wedstrijd te horen dat Naomi van der San vanwege haar werk niet meer in actie komt dit seizoen en dat Paulien Thijen na een langdurige blessure voorlopig ook niet meer op het korfbalveld aanwezig zal zijn.
Zoals verwacht was het scoringspercentage in de eerste helft van MV veel te laag, ondanks een snelle 0-1 van Laura Otten uit de eerste aanval. Na tien minuten stond er een magere 0-3 op het scorebord via twee afstandsschoten van Roelof en Sander van Dalen. Na de 1-3 uit een strafworp, liep MV via 3 afstandsschoten van Vera van Dalen, Laura Otten en Judith Gorte uit naar een 1-6 ruststand.
Kinea kwam beter uit de kleedkamer en scoorde direct de 2-6. Na een kleine kans van Alfred Stevens en twee afstandsschoten van de zeer goed spelende Emiel Brommer en Roelof van Dalen en twee tegendoelpunten van Kinea liep MV uit naar 4-9. Hierna maakte Saskia van Munster haar debuut bij de senioren.
Via 7 punten van MV in een sterke periode liepen de gasten uit naar 4-16.
Na de 4-16 maakte ook Mariska Koning haar opwachting in de selectie en speelde Max Stoevelaar voor de tweede keer dit seizoen mee.
Beide ploegen bleven tot het einde fel spelen, wat nog een doelpunt van Vera van Dalen opleverde voor MV. Nog twee doelpunten voor Kinea zorgden voor een 6-17 uitslag.

Eindstand: 6-17