De een-punt-verlies trend zet weer door
16 januari 2016 - Jacob Joling
Donkerbroek A1 - Moedig Voorwaarts A1

Na wat gedoe over de begintijd van de wedstrijd tegen Donkerbroek A1 eerder deze week mochten de junioren van Moedig Voorwaarts A1 op zaterdag 15:50 aantreden tegen Donkerbroek A1.

De wedstrijd begon wat lauw met Wessel Greveling, Wybren Kuperus, Saskia van Munster en Francien Visser in de verdediging en Yvonne van Kampen, Emy Otten (als heer), Mariska Koning en Kasper Joling in de aanval. Donkerbroek wist als eerste een punt te scoren uit een doorloopbal. Na meerdere pogingen van MV-kant kon Yvonne uiteindelijk de score weer op 1-1 krijgen middels een afstandsschot.
Opnieuw nam vervolgens Donkerbroek de leiding, dit keer door een afstandsschot, waarna Wessel met een prachtige doorloopbal weer 2-2 aantekende.
Ook nu kwam Donkerbroek weer op voorsprong met een afstandsschot waarna Mariska met een perfecte doorloopbal weer 3-3 wist te maken.
Even voor het einde van de 1ste helft wist Wessel de tendens te breken door opnieuw met een goed uitgevoerde doorloopbal 3-4 op het scorebord te zetten.
Met deze kleine voorsprong gingen we de rust is.
In de 2de helft zijn Kasper en Mariska respectievelijk door Max Stoevelaar en Eva Thalen vervangen.
Er werd in begin van de 2de helft lang niet gescoord tot Donkerbroek weer langszij kwam met 4-4.
Eva zette vervolgende de aanval in en wist met een afstandschot en een doorloopbal uit het niets de stand op 4-6 te zetten.
Donkerbroek begon vanaf dat moment ook weer druk te maken en hierdoor kon Donkerbroek met een afstandsschot, strafworp en doorloopbal de stand weer de andere kant op buigen. MV kon helaas ondanks vele bijna-momenten de bal toch niet in de korf krijgen.
Hiermee was de eindstand 7-6.

Deze eindstand laat niet helemaal de juiste verhoudingen zien. MV was sterker en actiever maar kon opnieuw niet scoren. Zo misten we 7 doorloopballen en maar liefst 25 afstandschoten en een aantal kleine kansjes.

Eindstand: 7-6

Doelpuntenmakers MV

Eva Thalen - 2
Wessel Greveling - 2
Mariska Koning - 1
Yvonnen van Kampen - 1

Helena van Kampen heeft een aantal foto's gemaakt van deze wedstrijd, waaronder de foto bovenaan deze pagina. De rest is hier te vinden.