MV1 weet maar 1 punt mee terug te nemen
17 april 2016 - Norbert Baas
Vefo 2 - Moedig Voorwaarts 1

Moedig Voorwaarts had de vakken omgedraaid zodat Alfred Stevens tegen Michiel de Boer kwam te staan en begon in het aanvalsvak met Anouk Everts, Mariska Koning, Emiel Brommer en Sander van Dalen.
In het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen veel kansen gemist en waren beide ploegen elkaar teveel aan het aftasten. Na 7 minuten werd pas het eerste doelpunt gescoord door de reserves van Vefo wat direct beantwoord werd door een afstandpunt van Anouk Everts . De verdediging bestaande uit Vera van Dalen, Laura Otten, Roelof van Dalen en Alfred Stevens begon aanvallend scherper en scoorde makkelijker. Gedurende de rest van de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel en werd er om en om gescoord met een ruststand van 6-6 ten gevolge.
Moedig Voorwaarts kwam beter uit de kleedkamer en nam een 3 punten voorsprong. Vefo ging iets fysieker spelen en was scherper bij afvallende ballen en knokten zich terug naar een 10-10 gelijke stand. Ook werd er door zowel Vefo bij de dames als Moedig Voorwaarts bij de heren beter gekeken naar de mogelijkheden die de tegenstanders boden en werd er meer gebruik van gemaakt. Hierdoor ontspon zich een zelfde scenario als in de eerste helft waarin er om en om gescoord werd. Moedig Voorwaarts leidde wel continue de dans en verloor in de laatste minuut door een strafworp haar ongeslagen status. De wedstrijd werd meer gekenmerkt door de strijd die geleverd werd dan door het goede spel en met een 15-15 eindstand mochten beide ploegen tevreden zijn.

Eindstand: 15-15