Jeugd boekt ruime overwinning
30 januari 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Donkerbroek A1

De junioren van Moedig Voorwaarts A1 waren al weer vroeg aanwezig om de return tegen Donkerbroek A1 te spelen.
Bij de uitwedstrijd 2 weken geleden was de uitslag niet positief en de junioren voelden dat hier iets recht gezet moest worden.
De wedstrijd begon om 17:30 met in de aanval Emy Otten (heer), Mariska Koning, Sylvia van Kampen en Kasper Joling en hoewel zij goed begonnen kwam het eerste punt vrij snel voor Donkerbroek. Sylvia wist echter snel met een doorloopbal de gelijkmaker te maken. Na de veldwissel namen Yvonne van Kampen, Eva Thalen, Max Stoevelaar en Wessel Greveling de aanval over. Wessel wist al snel middels een doorloopbal en een afstandbal de voorsprong naar 3-1 uit te breiden.Donkerbroek kwam weliswaar nog weer terug naar 3-2 maar Sylvia bracht de stand al gauw op 4-2 en Eva vervolgens 5-2 beide met een afstandschot.
Donkerbroek bracht de stand nog op 5-3 maar vervolgens nam MV een sprintje naar 8-4 met afstandschoten van Sylvia (2x) en Wessel.
Even voor de rust wist Donkerbroek nog even 8-4 te maken, waarop we met een goed gevoel de rust ingingen.

In de rust zijn Max en Yvonne gewisseld voor Martijn Schrijver en Saskia van Munster en hebben de junioren ondanks de winst to dan toe de puntjes op de I gezet.
Na de rust was MV dan ook snel weer scherp en kon 9-4 al snel worden aangetekend met een doorloopbal van Mariska en Sylvia en Wessel maakten al snel 10-4 en 11-4.
Donkerbroek wist vervolgens nog iets terug toedoen door op 11-5 te komen maar snel daarna scoorden Sylvia, Kasper en Wessel weer en stond de stand vervolgens 13-5.
Opnieuw kon Donkerbroek nog een puntje scoren en op 13-6 komen.
Sylvia en Eva konden opnieuw scoren door een afstandbal en een doorloopbal en de stand op 16-6 zetten waarna Donkerbroek weer 16-8 wist te maken.
Ondanks dit bleef MV door gaan en Mariska en Emy konden vervolgens de score naar 18-7 te brengen. Hoewel Donkerbroek even voor het einde nog wist te scoren en dus 18-9 te maken was het duidelijk dat Donkerbroek uiteindelijk niet de vuist kon maken die ze 14 dagen eerder wel konden maken.

De junioren hebben duidelijk gemaakt dat ze voor de winst kunnen gaan. Deze prachtige score geeft het een aardig beeld van de wedstrijd en als we melden dat MV ook nog 40 afstandschoten en een behoorlijk aantal doorloopballen misten dan blijkt had het zomaar nog meer kunnen zijn.

Onze junioren speelden dit keer dus met behoorlijke overmacht en trokken terecht de punten naar zich toe!

Eindstand: 18-9

Doelpuntenmakers MV

Sylvia van Kampen - 7
Wessel Greveling - 5
Mariska Koning - 2
Eva Thalen - 2
Kasper Joling - 1
Emy Otten - 1

Deze week heeft Vera een aantal foto's gemaakt. Bewonder ze hier.