Jeugd weet voorsprong niet te behouden
7 januari 2017 - Jacob Joling
Heerenveen A3 - Moedig Voorwaarts A1

De junioren mochten hun eerste wedstrijd van 2017 uit tegen Heerenveen spelen en het was nog wel spannend of dit door kon gaan omdat de nacht er voor sneeuw en ijzel voor erg gevaarlijke situaties hadden gezorgd. Na rustig rijden waren de A's om plm 13:25 bij de sporthal van Heerenveen en kon om 14:10 de wedstrijd beginnen. Mariska Koning, Eva Thalen, Wybren Kuperus en Max Stoevelaar begonnen in de aanval en konden al snel scoren middels een afstand schot van Eva. Heerenveen kon echter snel terug komen via een straf worp. De aanval werd toen overgenomen door Sylvia van Kampen, Saskia van Munster, Martijn Schrijver en Kasper Joling. Ook zij konden direct scoren en dus kon MV in de derde minuut al via een klein kansje van Sylvia op 1-2 staan. Kasper kon snel daarna al door bij de korf weg te stappen 1-3 maken. Vervolgens kon ook Eva op die manier scoren en even later opnieuw met een afstand shotl: 1-5. Vervolgens kon Sylvia via een doorloopbal 1-6 maken.

MV overheerste in deze 20 minuten absoluut maar daarna liep het niet meer en in de laatste 10 minuten wist Heerenveen weer terug te komen waarna we met 5-6 op het score bord de rust in gingen. In de rus werden Mariska voor Emy Otten en Sylvia voor Yvonne van Kampen gewisseld in de hoop de verdediging te verbeteren.

De start va de 2de helft liep vervolgens moeizaam zowel voor Heerenveen als voor MV. Heerenveen begon toen echter grip op de wedstrijd te krijgen en MV probeerde en probeerde maar het liep niet meer. Heerenveen kon na enige tijd gelijk komen en vervolgens uitlopen tot 7-6. Max kon de stand toen nog weer gelijk brengen naar 7-7 middels ene doorloopbal. Daarna begon de aanval van Heerenveen pas echt te lopen en vooral de afstand schoten waren gevaarlijk doeltreffend waardoor gevaarlijk kon uitlopen naar 11-7. Helaas moest Saskia met een bloedneus het veld verlaten en nam Sylvia haar plaats weer in en wist ook nog 11-8 te maken. Deze opleving was helaas geen start van een opleving van MV en was uitindelijk de eindstand 14-8.

MV ging als een speer van start. Alles werkte en elk shot was raak. Waarom het na 20 minuten superieur te zijn geweest ineens niet meer wou lopen is lastig te verklaren. Het was geen kwestie van vermoeidheid of aan de scheidsrechter. Misschien was het succes juist de reden? Wou men te veel? Zeg het meer. Het liep in ieder geval niet meer en helaas hebben we de punten in Heerenveen achter moeten laten.

Eindstand: 14-8