Ook thuis is SIOS een maatje te groot
13 mei 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - SIOS A2

Vandaag speelde we opnieuw tegen SIOS A2, dit keer thuis in Wapserveen. Het leek er eerst op dat we de wedstrijd moesten verzetten omdat we geen scheidsrechter zouden hebben maar dankzij het her inschikken van de agenda van Roelof konden we vandaag toch spelen. Roelof bedankt voor deze opoffering!

Om stipt 10 uur floot Roelof het start sein voor deze enigszins beladen wedstrijd. De junioren gingen meteen voorspoedig van start en Wessel Greveling, die samen met Max Stoevelaar, Eva Thalen en Mariska Koning in de aanval begon, kon al in de 6de en 8ste minuut middels een doorloopbal voor MV scoren. Na de vak wissel namen Wybren Kuperus Kasper Joling, Saskia van Munster en Yvonne van Kampen de aanval over waarbij Kasper door een slimme beweging onderhands direct de stand al weer op 3-0 zetten. Daarna kon SIOS vat op het spel krijgen en begonnen zij aan een succesvol offensief die de stand 10 minuten later alweer op 3-3 heeft gebracht. Saskia kon vervolgens MV opnieuw op een 4-3 voorsprong brengen. Daarna was het SIOS wat qua scoren de klok sloeg en kon SIOS uitlopen naar 4-7 wat ook de rust stand werd.

Net voor de rust werd Kasper die door een kuit blessure werd geteisterd, gewisseld door Martijn Schrijver en tijdens de rust werd Yvonne gewisseld door Sylvia van Kampen en Eva door Emy Otten.

De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde, namelijk met een vooral aanvallend SIOS. MV kreeg dit keer ook niet zoveel kansen als in andere wedstrijden en MV kon helaas maar 1 keer scoren middels Sylvia met een mooi afstand schot. Verder scoorde allen SIOS en werd de eindstand 5-13.

De wedstrijd werd gemarkeerd door de onrust van vorige week en waren de SIOS spelers opnieuw nogal fysiek en ondanks dat de scheidsrechter hier goed op reageerde werkte dit wel door bij de junioren. Daarnaast, en misschien hierdoor, werd MV onzeker en werd de bal nogal eens onnodig verspeeld.

Al met al een mindere wedstrijd van de junioren die ons opnieuw geen punten op heeft geleverd.

Eindstand: 5-13